11 Şubat 2020 Salı

Menopoz Nedir


Menopoz Nedir


Menopoz tam anlamı ile kadınlarda regl döneminin tamamen sona ermesidir. Menopoz bilinenin aksine bir hastalık değildir. Her sağlıklı bayanın belli bir yaşa geldikten sonra yumurtlama döneminin bitmesi anlamına gelmektedir. Yani menopoz her kadının yaşaması gerektiği bir durumdur. Yalnızca yaş farkı bulunur örneğin bir kadın 30 yaşında menopoza giriyorsa diğeri 50 yaşında girebilir. Bu kişiden kişiye değişir ve erken ya da geç menopoza girmek hiçbir risk içermemektedir.

Menopoz dönemi ya da bu döneme geçiş süreci bayanlarda bir takım vücut değişikliği ya da sıkıntıya sebep olabilir. Sürekli hararet basması, aşırı iştah ya da iştahsızlık, baş ağrısı, uyku düzensizliği, asabiyet ve sık idrar yapma bu dönemde görülen sıkıntılardan bazılarıdır. Fakat unutulmamalıdır ki bu bir geçiş dönemidir bu belirtiler de geçicidir.

Menopoz Döneminde Nelere Dikkat Etmeli?


Menopoz dönemine geçerken ya da başlangıçta öncelikle kadının moral motivasyon seviyesi yüksek olmalıdır. Sağlıklı beslenmeli ve bol bol su içmelidir. Ancak bu şekilde belirtiler hafiflemektedir. Uzman jinekolog ya da psikolog tarafından da destek alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder