17 Şubat 2020 Pazartesi

Ağrılı Cinsel İlişki Nedenleri

Ağrılı Cinsel İlişki Nedenleri

Pek çok kişide kadın erkek fark etmeksizin ağrılı ilişki yaşanabiliyor. Bu problemin çok farklı sebepleri bulunsa da bayanlarda görülen ana sebep vajinismus ve vajinada darlık olmasıdır. Vajinismus vajinada kasılma olmasıdır ve durum böyle olunca vajina kendiliğinden kasıldığı için ağrılı ilişki meydana gelir. Vajina dar olduğu zaman da kişi acı hisseder ve bu acıdan dolayı ilişkiden soğuyabilir.

Erkeklerde ağrılı ilişkinin temel nedeni ise penis eğriliği rahatsızlığının bulunmasıdır. Penis aşağı ya da yukarı doğru eğri olduğu zaman kişi ilişki yaşarken acı hisseder ve bu durum da erkeği cinsel ilişkiden soğutur. Penisin aşırı kalın olması da erkeklerde ağrılı cinsel ilişki olduğunu gösterir. Bu durumda derhal uzman hekim tarafından tedavi olmak gerekir.

Ağrılı Cinsel İlişki Tedavisi


Ağrılı cinsel ilişkinin tedavisi için önce teşhis koymak gerekir. Penis eğriliği ve vajina darlığı için cerrahi operasyon gerekir fakat diğer etkenler için ilaç tedavisi ya da terapi uygulamak gerekir. Hastaya gör doktor en uygun kararı verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder