27 Mart 2020 Cuma

Kızlık Zarı Dikimi Ankara


Kızlık Zarı Dikimi Ankara

Kızlık zarı, vajen girişinden 1,5 cm içerisinde bulunmaktadır. Bu zarın ortası adet kanamasının dışarıya çıkması için açık ve deliktir. Vajina girişini kapatmaz. Bu vajinanın şekli ve yapısı kızlık zarının yapılarının şekillenmesinde belirleyicidir. Kızlık zarı ilk cinsel birleşmenin gerçekleştiği zaman bozulmaktadır. Kızlık zarı bozulduğuna işaret kan akmasıdır. Ama esnek olanlarda bazen kan akmamaktadır. Bunun dışında sert jinekolojik muayene esnasında, o kısma parmak ya da sivri bir nesne sokulması da kızlık zarının bozulmasına neden olan durumlardır.
Kızlık zarı muayenesi bekâret kontrolü olarak da geçmektedir. Jinekoloji doktoru ile jinekolojik muayene ile saptanmaktadır. Kızlık zarının bozulması dönülemez bir anatomiye sahip olduğu için bozulmamış hale gelmesi mümkün değildir. Bunun için kızlık zarını diktirenler de bulunmaktadır. Genç kızlar çeşitli durumlarda bu zarın zedelenmesi ile dikim yaptırmak zorunda kalabiliyorlar. Evlenecek çiftlerin böyle bir arayışa girmesi kaçınılmazdır. Çünkü ya erkek tarafından korkutulmaktadır, ya da çevre baskısından bu konuda destek alma ihtiyacı duyuyorlar.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi basit bir cerrahı operasyonla yapılmaktadır. Bu operasyon sonucunda ilk ilişkiye girildikten sonra kan gelmesini sağlamaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki zar dikiminden sonra jinekolojik muayene ile bu durum anlaşılmaktadır.

Kızlık Zarı Dikim Yöntemleri Nelerdir?

Dikim işlemi geçici ve kalıcı olmak üzere iki şekilde yapılıyor.

  Geçici Kızlık Zarı Dikimi

Genellikle düğünden önce 7-10 gün öncesine kadar yapılan onarım söz konusudur. Burada daha önce yırtılmış kızlık zarının dikilme işlemi yapılır. Genellikle 20 gün içinde emilir bu ipler. O yüzden düğünden kısa süre içinde birliktelik yaranacaksa bu önerilir ve dışarıdan fark edilmesi kolay değildir.

  Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi

Bu işin uzmanlar tarafından yapılarak vajenin dokusundan yeni bir kızlık zarı oluşturulma işlemidir. Bu işlemden sonra aylar yıllar sonra bile ilişki gerçekleşse kanama gerçekleşmektedir. Ayrıca kalıcı kızlık zarı doktor muayenesiyle bile anlaşılamamaktadır.
Bu işlem lokal anesteziyle yapılıyorsa 1 saat, genel anesteziyle yapılıyorsa 3 4 saat sonra taburcu edilmektedir. Bir hafta süre ile doktorun vermiş olduğu antibiyotikler kullanıldıktan sonra normal günlük hayatına devam edebilir. Ağır işlerden kaçınmalı, ilk 1 hafta şişlik, ödem gibi yan etkiler görülebilmektedir. 

Kızlık Zarı Dikimi Hakkında Merak Edilenler

Kızlık zarı dikiminde daha önceki ilişkilerinin sayısı önemli değildir. Bu konuda içiniz rahat olsun. Kızlık zarı dikiminde ilişkinizin ne zaman gerçekleşeceğine bağlı olarak geçici ya da kalıcı olabilirsiniz. Ama bu işlemi yaparken mutlaka bu konuda uzman birinden destek almalısınız. Kızlık Zarı dikiminin fiyatları da merkezden merkeze değişmektedir. 
Kızlık zarı dikimi adetten hemen sonra yapılması daha uygundur. Ayrıca bazı kızlık zarları ya doğumda bozulmakta ya da bozulsa bile hiç kanama olmamaktadır. Hal böyle iken bu nedenlerle kadınlar tartaklanmakta hatta iş cinayetlere kadar gitmektedir. Bu durumların önüne geçmek için kızlık zarınızın bozulduğundan şüpheleniyorsanız uzman bir doktor ile birlikte kızlık zarını diktirebilirsiniz. Özellikle evlilik öncesinde bu konuya önem verilen bir çevrede yaşanıyorsa mutlaka kızlık zarı dikim hizmetinden yararlanılabilir. Bu işlemin yapıldığı yalnızca doktor tarafından anlaşılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder